
החלפת מנעול בדירה שכורה
כל מה שאתם צריכים וחשוב לדעת על החלפת המנעול, החל מהכתוב בחוזה שכירות סטנדרטי ועד לשאלה איך עושים זאת בפועל?
אתם עוברים, בשעה טובה, להתגורר בדירה שכורה. ברור לכם שיש אלף ואחד פעולות שצריך לעשות כדי להשלים את המעבר על הצד הטוב ביותר, ולגרום לכם להרגיש כאילו הדירה היא באמת שלכם (עד כמה שאפשר, כן?). לא כל שוכרי הדירה מעניקים לכך תשומת לב, אבל החלפת מנעולים היא אחת הפעולות המרכזיות שחשוב לבצע בהקדם האפשרי. ולא תמצאו מנעולן שיטען אחרת.
המדריך לפריצת מנעולים: מתי כדאי להזמין מקצוען? >>
כמה יעלה לכם להחליף מנעול? למחירון המלא >>
מנעולנים מומלצים:
אבנר בית המפתח, רוטשילד 37, כפר סבא. 072-3255332
א.א מיגון, קריניצי 9, רמת גן. 072-3250810
הסיבה הראשונה לבצע החלפת מנעול בדירה שכורה היא, איך לא, הביטחון שלכם ושל הפריטים היקרים לכם ביותר. אחרי הכול אינכם מכירים את הדיירים הקודמים שהתגוררו בדירה, ולרוב גם לא בצורה מספקת את בעל הנכס... מה אם אחד מהם שיכפל לעצמו מפתח? החלפת מנעול תמנע מצב בו דיירים קודמים או גורמים אחרים שהמנעול הגיע אליהם (למשל אנשי שיפוצים שעבדו בדירה) ייכנסו אליה, מה שיוצר סכנות מוחשיות של גניבת חפצים מהדירה או אפילו פגיעה אפשרית בדיירים. ההחלפה תמנע את התרחיש בו בעל הדירה נכנס אליה ללא הודעה מוקדמת כדי לבדוק אותה או אפילו להראות אותה לאחרים, לקראת תום חוזה השכירות. פעולות כאלה מהוות פגיעה ברורה בפרטיות של השוכרים.
חשוב לזכור שבדירה שכורה עלולות להיות רלוונטיות הסיבות ה"רגילות" להחלפת מנעול, דוגמת הרס של המנעול או הצילינדר, שבירת מפתח או חס וחלילה פריצה לדירה. ואגב, לא תמיד נדרשת החלפה של כל המנעול. יש מקרים בהם אפשר להסתפק בהחלפת צילינדר, אותו חלק מרכזי במנעול האחראי בפועל על כניסת המפתח. החלפת צילינדר תהיה לרוב זולה יותר מאשר החלפת המנעול כולו, כשהפערים במחירים יכולים להגיע לכמה עשרות אחוזים.
בטיחות כערך עליון
יש אנשים שמתפשרים בחלק מהנושאים הקשורים למגורים בדירה שכורה, מכיוון שזהו לא נכס שלהם במלוא מובן המילה. החלפת מנעול או צילינדר, עם זאת, אינה חלק מהנושאים לגביהם כדאי להתפשר.
המטרה צריכה להיות לעשות חיים קשים ככל האפשר לפורצים, שכמובן לא מבחינים בין דירה שכורה לבין דירה בה מתגורר בעל הנכס. לכן מומלץ בחלק גדול מהמקרים לבחור במנעול מתקדם וממוגן באופן יחסי, בצילינדר בעל כרטיס שכפול וכן הלאה. ניתן גם להתקין מנעול עליון, מה שעשוי להגדיל משמעותית את תחושת הבטיחות בדירה.
לעיתים, התשובה נמצאת בהסכם השכירות
את החלפת המנעול מומלץ לבצע בתיאום עם בעל הדירה, ולו מכיוון שבתרחיש אחר עלולות להתפתח מחלוקות שמגיעות בחלקן לבתי המשפט (והיו לא מעט מקרים כאלה). לכל בעל בית והסכם שכירות יש חוקים משלהם, אליהם חשוב לשים לב במעמד החתימה על החוזה. כך למשל חלק מבעלי הדירה ידרשו – ובצדק גמור מבחינתם – שמפתח אחד המותאם למנעול החדש יועבר אליהם. זוהי דרישה שיכולה להיות לגיטימית, אולם חשוב להתייחס לכך בחוזה ולהגדיר את המועדים בהם בעל הנכס יכול לבקר, חובת התיאום מולכם וכן הלאה.
יש מקרים בהם אפשר לדרוש מבעל הנכס לבצע את ההחלפה, או לכל הפחות להתחלק אתכם בעלויות. זה בהחלט הגיוני. שמירה על הנכס היא גם אינטרס שלו, מה גם שהמנעול והצילינדרים החדשים יוכלו להיות בשימוש גם אצל הדיירים הבאים בנכס.
בתרחיש אחר, בעל הדירה ירצה שהמנעול והצילינדר יחזרו למצבם הראשוני כאשר תעזבו את הנכס. גם הבקשה הזו יכולה להיות לגיטימית וברת ביצוע. כדי להגשים אותה, עליכם לשמור פשוט את המנעול הישן ולהתקין אותו מחדש עם העזיבה שלכם את הדירה.
